Архів по місяцям: Жовтень 2021

  1. Як підготуватися до відпустки з дитиною? Відповідає лікар педіатр

    Як підготуватися до відпустки з дитиною?

     

    Підготуватися до відпустки з маленькою дитиною — випробування для батьків у звичайний час. А коли у картину вписалася пандемія, рівень стресу підскочив до космічних масштабів.

    Що треба брати з собою? Чи потрібно брати велику аптечку? Які прививки робити та до яків лікарів звертатися? Скільки валіз пакувати? Та і узагалі, чи так потрібна та відпустка :)

    Головне — не хвилюйтеся. Все буде добре! Спеціально для батьків, які не знають що робити (та і тих, хто хоче перевірити себе) ми разом з #ДругДодо, педіаторкою Іриною Платоновою створили чек-ліст того, що треба зробити перед відпусткою.

     

    Ділимося з вами:

     

    Лікарі, прививки та інші цікавинки

    • Відвідайте вашого лікаря за 6-8 тижнів до відпустки (щоб мати час за необхідності здати аналізи та зробити щеплення).
    • Проконсультуйтеся щодо організації
    Дізнатись більше »
  2. Чи варто купувати дітям розмальовки?

    Чи варто купувати дітям розмальовки?

    В останні десять років розмальовки набули надзвичайної популярності. Якщо раніше це було середьно-популярною розвагою для малюків, то тепер полиці магазинів завалені зошитами, рулонами та листами з розміченими малюнками для всіх — з простими, великими малюнками для найменших, відомими казковими персонажами та важкими, деталізованими малюнками-антистресами для дорослих. Навіть актуальні зараз картини по номерах можна вважати великою розмальовкою. Але ось питання — чи так розмальовки корисні для дітей? Чи є вони цією чарівною паличкою, що заспокоїть, розвине навички та підніме настрій будь-якому малому? Ми вирішили розібратися у темі, та ділимося результатами з вами.

     

    На наше здивування, думки спеціалістів розійшлися — одні вважають розмальовки важливим елементом у розвитку дитини, а інші — застарілою іграшкою, якій є місце тільки у домашньому відпочинку.

     

    Хейлі ван Браам, магістр когнітивної психології Університету Амстердаму, що спеціалізується

    Дізнатись більше »
  3. Вчимося робити поробку-вишиванку з паперу. Відео-урок

    На честь Дня Вишиванки, #ДругДодо, чарівна Ніка, розробила урок з виготовлення яскравої вишиванки з паперу. Поробку можуть робити діти віком від 3-х років, але їм знадобиться допомога дорослих у вирізанні маленьких деталей

     

    А ось важлива інформація про те, що вам знадобиться:

     

    Схема поробки 

    Схема вирізання квіточок 

     

    Якщо ваші малі ще не дуже добре вирізають — допоможіть їм підготувати деталі перед початком майстер-класу.

     

    Дізнатись більше »